4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Karnemelksaus met speklapjes

Karnemelksaus met speklapjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

50 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
3 grote speklapjes

  • 1 Haal het zwoerd van de speklappen en snijd de speklappen in kleine blokjes.
  • 2 Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes. Voeg er, als die bijna gaar zijn, de kleingesneden uien aan toe.
  • 3 Giet de karnemelk in een pan. Maak een papje van de bloem en een beetje water en voeg dit aan de karnemelk toe.
  • 4 Breng op smaak met zout en breng al roerende aan de kook. Doe er, zodra het karnemelkmengsel kookt, de gebakken uien en het spek bij en roer nog even goed door.
  • 5 Serveer de speklapjes met karnemelksaus in de zomer met kropsla en in de winter met bruine bonen. De karnemelksaus smaakt heerlijk over gekookte aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr