- 1 Roer 1 eetlepel olie door de vleeskruiden en bestrijk de karbonades hiermee. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
- 2 Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes uit. Voeg de sjalotjes toe en fruit nog 4 minuten.
- 3 Verhit een koekenpan en bak hierin de karbonades aan beide kanten in circa 15 minuten bruin en gaar. Voeg de bonen toe aan de spekjes en sjalot. Schep om en warm afgedekt circa 10 minuten door.
- 4 Voeg een scheutje water toe aan de karbonades, roer de aanbaksels in de pan los en laat nog een paar minuten sudderen. Zet de warmtebron uit. Voeg de boter toe en laat al roerend smelten in de jus.
- 5 Schep de peterselie door de witte bonen, maal er wat peper over en serveer de bonen met de karbonades, aardappels en jus.
bereidingstip
Serveer nog een salade bij dit recept.