4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Karbonade met witte bonen en spek

Karbonade met witte bonen en spek

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kruidenmix voor varkensvlees

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer 1 eetlepel olie door de vleeskruiden en bestrijk de karbonades hiermee. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes uit. Voeg de sjalotjes toe en fruit nog 4 minuten.
  • 3 Verhit een koekenpan en bak hierin de karbonades aan beide kanten in circa 15 minuten bruin en gaar. Voeg de bonen toe aan de spekjes en sjalot. Schep om en warm afgedekt circa 10 minuten door.
  • 4 Voeg een scheutje water toe aan de karbonades, roer de aanbaksels in de pan los en laat nog een paar minuten sudderen. Zet de warmtebron uit. Voeg de boter toe en laat al roerend smelten in de jus.
  • 5 Schep de peterselie door de witte bonen, maal er wat peper over en serveer de bonen met de karbonades, aardappels en jus.

bereidingstip

Serveer nog een salade bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 33 gram