4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Karamelpudding met limoen

Karamelpudding met limoen

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetbare viooltjes
4 eetlepels fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de puddingvormpjes in een ovenschaal.
  • 2 Klop de eieren met de eidooier, 25 gram suiker, 1 theelepel limoenrasp en het limoensap tot een schuimig mengsel en klop de melk erdoor.
  • 3 Verdeel dit mengsel over de puddingvormpjes en giet kokend water in de schaal tot de vormpjes voor tweederde in het water staan. Schuif de schaal voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes in circa 1 uur gaar.
  • 4 Neem de vormpjes uit de schaal en laat afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat door en door koud worden.
  • 5 Bestrooi elk puddinkje met 1 eetlepel suiker en brand deze met een gasbrandertje of onder de ovengrill tot een donkerbruine karamel. Garneer de karamelpudding met limoen eventueel met eetbare bloemetjes (bijvoorbeeld viooltjes).

wijnadvies

Serveer Coeur de Muscat bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 8 gram