8 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen

Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen

ingrediënten


30 min
8 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse munt

dit product is niet beschikbaar

200 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

200 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kalkoenfilet
8 plakjes hartigetaartdeeg
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bestrooi het werkvlak licht met bloem. Leg de velletjes deeg in een rechthoekige vorm met een 1/2 cm overlap aan elkaar en druk de randen goed vast.
  • 2 Snijd de kalkoenfilet aan een kant in en klap het stuk vlees open. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de parmaham erover. Leg de frambozen in het midden van de ham in de lengte van het stuk vlees en snipper er wat munt over. Vouw de ham voorzichtig over de frambozen en vouw daarna het kalkoenvlees eroverheen. Bestrooi de rollade met wat zout en versgemalen peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de gevulde rollade op de deeglap en vouw het deeg er netjes aan alle kanten omheen. Snijd hier en daar bij en versier de rol eventueel met restjes van het deeg.
  • 4 Bestrijk het deeg met ei en leg de rol op de bakplaat. Bak de rollade in 45 tot 60 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat de rollade voor het opdienen nog even rusten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate