8 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenragout

Kalkoenragout

ingrediënten


45 min
8 personen
3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

maizena

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

250 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter gevogeltefond
250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

800 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit boter en olie en bak de kalkoenblokjes in twee of drie porties rondom aan. Schep ze uit de pan.
  • 2 Laat het spek kort uitbakken. Voeg de champignons toe en laat circa 5 minuten bakken.
  • 3 Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook, de dragon en de tijm kort meefruiten.
  • 4 Blus af met de bouillon of de fond en met de wijn en doe het vlees terug in de pan. Laat met het deksel op de pan circa 15 minuten stoven (niet koken!).
  • 5 Breng de ragout tegen de kook en roer er de crème fraîche door.
  • 6 Bind de saus met allesbinder of maïzena. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje citroensap. Bestrooi voor het serveren met de groene kruiden.
  • 7 Geef er rijst en groenten naar keuze bij, bijvoorbeeld broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram