4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenfilet met sesam en noten

Kalkoenfilet met sesam en noten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pecannoten
2 eetlepels walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes brie

dit product is niet beschikbaar

4 plakken serranoham

dit product is niet beschikbaar

4 kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de kalkoenfilets horizontaal in, maar niet helemaal door. Verpak in de ham een plakje brie en leg dit pakketje in de kalkoenfilet. Steek dicht met cocktailprikkers en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 2 Hak 1 eetlepel noten fijn. Kluts de eieren in een diep bord. Meng het broodkruim of paneermeel met sesamzaad en nootjes in een ander diep bord. Bestuif de kalkoenfilets eerst met bloem, haal ze daarna door het ei en vervolgens door het sesam-notenmengsel. Druk deze panade goed aan.
  • 3 Verhit de olie met de boter. Bak de kalkoenfilets hierin rondom goudbruin en laat ze op een lage stand circa 10 minuten garen. Keer af en toe om.
  • 4 Serveer het vlees, bestrooid met de hele noten en bosui, met haricots verts en puree van zoete aardappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 49 gram