4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenfilet met roomsaus en rucola

Kalkoenfilet met roomsaus en rucola

ingrediënten


25 min
4 personen
25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter houdbare slagroom
100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

540 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de kalkoenfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snipper de sjalot fijn.
  • 2 Smelt in een koekenpan de boter. Bak de kalkoenfilet in 4 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan.
  • 3 Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Bestrooi met de bloem en bak 1 min. Roer met een garde de wijn en slagroom erdoor. Verwarm tot een gladde en gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de kalkoenfilet in de roomsaus en verwarm nog 8 min.
  • 5 Leg de kalkoenfilet met de roomsaus op een mooie schaal. Bestrooi met de rucola.

bereidingstip

Voeg voor een beetje extra luxe een paar druppels truffelolie toe aan de roomsaus. Ho ho ho zo lekker …


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 35 gram