- 1 Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak rondom lichtbruin in 2 eetlepels olijfolie.
- 2 Voeg de bouillon en de kruiden toe en stoof zachtjes 25-30 minuten. Laat de kalkoen in het stoofvocht afkoelen.
- 3 Haal de kalkoen uit het stoofvocht, dep droog en snijd het vlees in dunne plakken. Bewaar het stoofvocht. Verdeel de plakken kalkoen over 6 borden.
- 4 Pureer voor de tonijnsaus de tonijn, ansjovis, 1 eetlepel kappertjes, citroensap en eidooier. Giet de resterende 4 eetlepels er in een dun straaltje bij tot de saus bindt. Voeg eventueel een klein scheutje stoofvocht toe als de saus te dik is.
- 5 Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijnsaus over de kalkoen en bestrooi met de overige kappertjes.
bereidingstip
Liever geen rauwe eidooier? Gebruik dan 2 hardgekookte eidooiers.