- 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter of het bakproduct en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan.
- 2 Fruit de sjalotjes in het braadvet. Bestrooi ze met bloem, bak nog 2 minuten en giet al roerende de wijn en de fond erbij. Breng deze saus aan de kook.
- 3 Schakel nu op een lage stand en voeg de laurierblaadjes en het vlees toe. Stoof zachtjes met deksel 1 uur. Schep af en toe om.
- 4 Voeg, als de saus te dik is, een scheutje water of wijn toe. Voeg de courgette, kookroom en mosterd toe en stoof zachtjes nog 15 minuten. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
- 5 Dit gerecht is heel lekker met een stamppot van ijsbergsla of raapstelen.
wijnadvies
Verrassend lekker met witte wijn. En dan vooral met Danie de Wet of Viña Maipo Chardonnay.