- 1 Verhit 75 gram van de boter en braad hierin de kalfsrollade rondom goudbruin.
- 2 Zet de warmtebron hoger, voeg de rest van de boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is 50-55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- 3 Maak intussen de saus. Laat de peperkorrels uitlekken. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat heel even meebakken terwijl je goed blijft roeren. Het mengsel mag niet bruin worden! Giet er in gedeelten de bouillon bij.
- 4 Breng de saus aan de kook en kook deze enkele minuten door, terwijl je goed blijft roeren. Roer de room erdoor maar laat de saus nu niet meer koken.
- 5 Meng de groene peperkorrels en de mosterd erdoor. Serveer de kalfsrollade met de pepersaus bij aardappelkroketjes en spinazie of venkel.
wijnadvies
Er zijn nogal wat Chardonnays, bijvoorbeeld Italiaanse, Zuid-Franse en Chileense, die de kruidigheid van peper en mosterd goed weerstaan (9-11°C).