4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwhaasjes met mosterd-dillesaus

Kabeljauwhaasjes met mosterd-dillesaus

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwhaasjes

benodigdheden

aluminiumfolie

grillpan

  • 1 Dep de kabeljauw droog en bestrooi met zout en peper. Bak 2-3 minuten per kant in een beetje olijfolie, tot de haasjes bijna gaar zijn. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • 2 Fruit de ui in het bakvet. Schenk de kookroom erbij en roer de mosterd erdoor. Laat de saus op een lage stand iets dikker worden. Roer de dille erdoor. Verhit intussen de grillpan.
  • 3 Snijd de houtige onderkanten van de asperges. Bestrijk de asperges met olijfolie en rooster 4-5 minuten in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Leg de vis in de saus en warm even door.
  • 4 Serveer de vis op de asperges. Schep wat saus erop en garneer met extra dille. Bestrooi met peper en de amandelen.

bereidingstip

Vervang de dille in dit recept door dragon of Provençaalse kruiden.

wijnadvies

Schenk bij de kabeljauw, als alternatief voor rosé uit de Provence, een volle witte wijn uit Argentinië. Zoals Casa de Campo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr