4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter koffieroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 struiken witlof
600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen.
  • 3 Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes.
  • 4 Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
  • 5 Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg het citroensap, de kookroom, de mosterd en de honing toe en verwarm nog 1 minuut.
  • 6 Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met de partjes citroen. Serveer de aardappelen erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 35 gram