4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwfilet met groenten en rösti

Kabeljauwfilet met groenten en rösti

ingrediënten


10 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

paprikapoeder
750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de courgette, paprika en ui over tweederde van een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Leg de bevroren rösti ernaast en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Besprenkel de groenten en rösti met olijfolie en zet de bakplaat 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Neem de bakplaat uit de oven en leg de kabeljauw op de groenten. Bestrooi met de gehakte tijm, zout en peper.
  • 4 Verdeel de tomaatjes eromheen en knijp de citroenhelften uit over de groenten en vis. Leg de takjes tijm ertussen en zet de bakplaat nog circa 10 minuten terug in de oven tot de kabeljauwfilet gaar is.

bereidingstip

Vervang in dit recept de rösti door aardappelblokjes uit de diepvries of geblancheerde blokjes knolselderij. . Neem zalmfilet in plaats van kabeljauw.

wijnadvies

Heerlijk bij dit recept is de Pinot Blanc van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 34 gram