- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de courgette, paprika en ui over tweederde van een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
- 2 Leg de bevroren rösti ernaast en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Besprenkel de groenten en rösti met olijfolie en zet de bakplaat 15 minuten in het midden van de oven.
- 3 Neem de bakplaat uit de oven en leg de kabeljauw op de groenten. Bestrooi met de gehakte tijm, zout en peper.
- 4 Verdeel de tomaatjes eromheen en knijp de citroenhelften uit over de groenten en vis. Leg de takjes tijm ertussen en zet de bakplaat nog circa 10 minuten terug in de oven tot de kabeljauwfilet gaar is.
bereidingstip
Vervang in dit recept de rösti door aardappelblokjes uit de diepvries of geblancheerde blokjes knolselderij. . Neem zalmfilet in plaats van kabeljauw.
wijnadvies
Heerlijk bij dit recept is de Pinot Blanc van J. Meyer.