4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwburger met roomandijvie en dillepartjes

Kabeljauwburger met roomandijvie en dillepartjes

ingrediënten


20 min
4 personen
6 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwburgers
75 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

600 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

10 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

900 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de aardappelpartjes met 2 el olijfolie in de oven of in de koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit in een hapjespan de boter. Fruit de ui 2 min. Voeg de andijvie toe met 50 ml water en smoor in 10 min. zacht en gaar. Voeg na 5 min. de kookroom toe en breng op smaak met zout en/of peper.
  • 3 Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de kabeljauwburgers in 4-6 min. lichtbruin en gaar.
  • 4 Schep de dille door de gebakken aardappelpartjes en breng op smaak met zout en/of peper. Verdeel de roomandijvie met de kabeljauwburger over 4 borden en serveer met de dillepartjes.

bereidingstip

Hak de rest van de dille fijn en bewaar in 50 ml olijfolie. Dille-olie is heerlijk in een dressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 499 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr