4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met kruidenkorst en gegrilde tomaatjes

Kabeljauw met kruidenkorst en gegrilde tomaatjes

ingrediënten


25 min
4 personen
300 gram meergranenrijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

30 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

30 gram panko

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. Schep in een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Rasp ½ citroen erboven en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Dep de kabeljauwfilets droog en leg in een ovenschaal. Verdeel het broodkruimmengsel over de vis en druk stevig aan. Verdeel de tomaatjes eromheen en besprenkel met de overige olijfolie en een snuf zout. Bak de vis in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Kook intussen de rijst. Snijd de rest van de citroen in partjes. Serveer de rijst met de vis, gegrilde tomaatjes en citroen. Besprenkel de rijst met wat vocht uit de ovenschaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 31 gram