4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met courgette, tomaat en feta

Kabeljauw met courgette, tomaat en feta

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Wrijf de visfilets in met citroensap en bestrooi met zout, peper en bloem.
  • 2 Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Pel ze en verdeel de tomaten in blokjes.
  • 3 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kabeljauw circa 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • 5 Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze circa 2 minuten mee.
  • 6 Voeg de tomatenblokjes, tijm en witte wijn toe en laat iets inkoken.
  • 7 Serveer de kabeljauw met het groentemengsel en bestrooi met de feta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 35 gram