4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met beurre blanc en gestoofde prei

Kabeljauw met beurre blanc en gestoofde prei

ingrediënten


45 min
4 personen
1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 preien

dit product is niet beschikbaar

300 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de bouillon in een koekenpan en voeg 50 gram boter toe. Leg de prei in de pan en laat afgedekt circa 20 minuten stoven. Voeg wat water toe als het droogkookt.
  • 2 Bereid intussen de beurre blanc. Kook hiervoor de sjalotten met de wijn en laurier in een steelpan voor de helft in. Zeef het mengsel en giet de wijn terug in de pan.
  • 3 Voeg de rest van de koude boter toe en roer met een garde tot een lichtgebonden saus. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  • 4 Dep de kabeljauw droog en wentel door de bloem. Verhit de olijfolie en bak hierin de vis in 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Serveer de kabeljauw met de beurre blanc en gestoofde prei. Bestrooi met de peterselie.

wijnadvies

Combineer met een soave van Mastio della Loggia.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 41 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 25 gram