- 1 Snijd de vis in 4 porties en dep droog. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de steeltjes van de kruiden. Houd de helft van de basilicum apart.
- 2 Maal het brood niet helemaal fijn in de keukenmachine en houd apart. Maal de amandelen met de knoflook, voeg de kruiden toe en hak ze niet helemaal fijn. Schep dit mengsel door het broodkruim en breng op smaak met (zee)zout en peper.
- 3 Leg de porties vis naast elkaar in de ovenschaal en bedek met het kruidenmengsel. Besprenkel met olijfolie en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet eerst circa 10 minuten afgedekt in de oven. Verwijder het folie en bak nog circa 10 minuten verder tot de bovenkant goudbruin is.
- 4 Kook intussen de sugarsnaps en haricots verts 4 minuten, voeg de tuinbonen toe en kook nog 4 minuten. Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Schep terug in de pan en meng met een scheutje olijfolie en de pistachenoten. Bestrooi de groenten op een bord met de rest van de basilicum en leg de vis erop.
bereidingstip
Bak reepjes pancetta uit en schep door de groenten. . Leg trostomaten aan de tak bij de vis in de oven. Kruis ze in en besprenkel met olijfolie.
wijnadvies
Bij dit recept smaakt een Zuid-Franse Sensas rosé bijzonder lekker.