- 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, tijm en laurierblaadjes 2-3 minuten.
- 2 Voeg de bleekselderij, winterwortel en aardappel toe en bak nog 4-5 minuten. Blus af met het bier. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
- 3 Snijd de kapjes van de Italiaanse bollen en hol de broodjes uit met een lepel. Verkruimel het broodkruim en rooster dit in een droge, hete koekenpan. Schep de peterselie erdoor.
- 4 Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de soep. Voeg de kaas toe en pureer met een staafmixer tot een gebonden soep.
- 5 Vul de broodbollen met de kaassoep en bestrooi met het krokant gebakken broodkruim.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Schenk bij deze kaassoep het bier dat ook in het recept wordt gebruikt of een glaasje Finca Delebarca Rioja.