2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaasrisotto met broccoli

Kaasrisotto met broccoli

ingrediënten


25 min
2 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom light
600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

15 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  • 2 Snijd de broccoliroosjes in stukjes van 1 tot 2 cm. Schep door de rijst. Voeg de bouillon in 2 porties toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je een volgende portie toevoegt. Kook de rijst met de broccoli in 18-20 min. zachtjes gaar. Voeg indien nodig extra water toe.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron. Voeg de kookroom en 50 g kaas toe. Breng de risotto op smaak met peper.
  • 4 Schep de risotto op 2 borden. Bestrooi met de rest van de kaas of serveer deze apart erbij.

bereidingstip

Liever met vlees? Voeg met de kookroom 150 g hamreepjes toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 578 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 26 gram