4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Javaanse gehaktrolletjes

Javaanse gehaktrolletjes

ingrediënten


25 min
4 personen
kroepoek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prik de schil van de aardappels in en gaar ze circa 6 minuten in de magnetron op 800 Watt. Verwijder de schil en prak de aardappels fijn.
  • 2 Meng het aardappelkruim door het gehakt met de ui, knoflook, rode peper, koriander, komijn en ketjap. Vorm er kleine rolletjes van.
  • 3 Verhit de wokolie en bak hierin de gehaktrolletjes in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Serveer er diverse soorten kroepoek bij.

bereidingstip

Vervang de ketjap manis door woksaus zoete soja, woksaus oester soya of woksaus hoisin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 25 gram