4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Javaans draadjesvlees

Javaans draadjesvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sambal badjak
eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen

benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 140ºC. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de boter en de olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
  • 2 Bak de uienringen 3-4 minuten in het bakvet. Strooi de bloem erover en bak al roerend 3-4 minuten. Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe en breng al roerend aan de kook.
  • 3 Schep het vlees, de azijn, ketjap en sambal erdoor. Zet de pan afgedekt in het midden van de oven en stoof 3,5 uur.
  • 4 Stoof daarna zonder deksel nog circa 30 minuten verder, voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwijder de laurier en bestrooi het draadjesvlees met de selderij. Lekker met sperziebonen, witte rijst en gefrituurde uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 42 gram