4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Japanse zalm uit de oven

Japanse zalm uit de oven

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.
  • 2 Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan.
  • 3 Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.
  • 4 Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.

wijnadvies

Droge rosé uit bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of van de Loirestreek, dan wel uit Italië (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 31 gram