gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Jamrolletjes met kwark

Jamrolletjes met kwark

ingrediënten


20 min
3 eetlepels frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

4 volle eetlepels kwark
100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

bakplaat met bakpapier

satéprikker

schone theedoek

vershoudfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop met de mixer de eieren met de suiker en vanillesuiker in 5 min. tot een luchtige, bleekgele crème die als een dik lint van de gardes loopt. Spatel de bloem er luchtig door.
  • 2 Schenk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik.
  • 3 Bak de biscuit in de oven in 8-10 min. lichtbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de biscuit. Als deze er droog uitkomt, is de biscuit gaar.
  • 4 Stort de biscuitbodem op de theedoek. Trek voorzichtig het bakpapier van de bodem. Rol de biscuitbodem vanaf de lange kant met behulp van de theedoek voorzichtig op. Laat de biscuit opgerold in de theedoek afkoelen.
  • 5 Rol het deeg weer terug en bestrijk met de kwark en frambozenjam. Snijd de zijkanten mooi bij en rol weer op. Laat de rol verpakt in vershoudfolie 1 uur rusten in de koelkast.
  • 6 Snijd de rol in 12 mooie jamrolletjes en leg ze op een schaal.

bereidingstip

Bak de biscuit niet te donker, dan droogt het beslag uit en breekt het tijdens het rollen sneller.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 57 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram