eenvoudig
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Jamkoekjes

ingrediënten


45 min
250 gram jam
1 theelepel vanille-extract
1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

110 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt zout

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng 250 g bloem met 1 mespunt bakpoeder en 1 mespunt zout in een mengkom. Klop in een andere kom 110 g roomboter, op kamertemperatuur en 200 g fijne kristalsuiker met een mixer in 2 min. licht en luchtig.
  • 2 Voeg 1 ei en 1 tl vanille-extract toe. Klop met de mixer op de laagste stand het bloemmengsel erdoor tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C. Vorm een gelijkmatige rol van Ø 5 cm van het deeg. Snijd de rol in plakjes van 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 4 Maak met je vinger (in de vorm van een bloemetje) 5 kuiltjes in het deeg. Verdeel 250 g jam naar keuze met een lepeltje over de kuiltjes.
  • 5 Bak de koekjes in 15 min. goudgeel en gaar. Laat ze 10 min. afkoelen op de bakplaat en op een rooster verder afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 2 gram