gemiddeld
20 min.
tussendoortje

Jamkoekjes

ingrediënten


20 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 pot frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

eetlepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

2 bakplaten met bakpapier

stervormige steker

hartvormige steker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap van 3-5 mm dik. Steek met de koekjessteker rondjes uit het deeg. Leg ze met een tussenruimte van circa 2 cm op de bakplaten.
  • 2 Steek uit de helft van de koekjes met ene kleine koeksteker sterretjes en/of hartjes. Zet de bakplaten onder elkaar in het midden van de oven en bak 10-12 minuten, tot de randjes lichtbruin worden. Wissel halverwege de platen om.
  • 3 Laat de koekjes afkoelen zodat ze stevig zijn. Bestrijk de dichte koekjes met een laag jam. Druk de uitgestoken koekjes erop. Bestuif met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 2 gram