eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Italiaanse tomatensaus

Italiaanse tomatensaus

ingrediënten


20 min
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Schep de tomaten, winterwortel en bleekselderij erdoor en bak kort mee. Voeg een handje platte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Breng het geheel aan de kook en stoof zachtjes 20-25 minuten. Voeg een scheut water toe als de saus te dik blijft. Roer regelmatig door.
  • 3 Schep de basilicum erdoor en pureer de saus met een staafmixer.

bereidingstip

Vervang de peterselie en basilicum door 2 laurierblaadjes en een paar takjes tijm. Verwijder deze kruiden voor het pureren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram