4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse schnitzel (scaloppine al limone)

Italiaanse schnitzel (scaloppine al limone)

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 varkensfiletlapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Snijd dikke filetlapjes eerst horizontaal doormidden. Rol de filetlapjes tussen twee stukjes vershoudfolie zeer dun uit.
  • 2 Meng wat zout en peper door de bloem en haal het vlees er licht doorheen. Verhit de olie met 2 eetlepels boter en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin.
  • 3 Haal het vlees uit de pan en voeg de wijn, citroensap, -rasp en de rest van de boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Voeg de peterselie toe zodra de boter gesmolten is. Leg het vlees terug in de pan en verwarm zachtjes 2-3 minuten. Serveer met plakjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate