4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse mac & cheese met geroosterde paprika en ricotta

Italiaanse mac & cheese met geroosterde paprika en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar wat van het kookwater.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 4 minuten.
  • 3 Maal de geroosterde paprika, helft van de ricotta en helft van de Parmezaanse kaas, de ui en knoflook in een keukenmachine tot een romige saus.
  • 4 Voeg eventueel wat kookwater toe. Roer de saus door de pasta en warm even door.
  • 5 Bestrooi met de pijnboompitten en verdeel de rest van de ricotta en parmezaan erover. Garneer met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt de Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi er lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 27 gram