4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Italiaanse kruidengehaktballetjes in romige oreganosaus

Italiaanse kruidengehaktballetjes in romige oreganosaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de gemengde Italiaanse kruiden, zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes lichtbruin. Schep de knoflook en olijven erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  • 3 Blus af met de wijn en roer de mascarpone en oregano erdoor. Schep om en laat de gehaktballetjes circa 10 minuten garen in de saus.
  • 4 Bestrooi met de peterselie. Lekker met penne met kruidenolie en broccoli.

bereidingstip

Meng 2 ansjovisfilets, in stukjes, door het gehakt. . Vervang de mascarpone in dit recept door roomkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 29 gram