gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse hamburgers

Italiaanse hamburgers

ingrediënten


20 min
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

8 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

600 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit de ui circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1/2 minuut mee. Laat dit afkoelen.
  • 2 Kneed het gehakt goed door met de pesto en het uienmengsel. Breng op smaak met zout en peper en voeg genoeg verkruimelde beschuit of paneermeel toe om het gehakt niet te veel te laten plakken.
  • 3 Vorm 8 hamburgers van het gehakt en laat deze in de diepvries afgedekt met folie circa 30 minuten opstijven.
  • 4 Rooster de hamburgers om en om op de barbecue in circa 8 minuten gaar.
  • 5 Snijd de ciabattabroodjes open en beleg ze met een plak tomaat en een paar blaadjes basilicum.
  • 6 Leg er een hamburger tussen en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik deze marinade ook voor kipfilet of ribkarbonade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 18 gram