4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse boerenkoolstamppot met tomaat en ham

Italiaanse boerenkoolstamppot met tomaat en ham

ingrediënten


30 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

250 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

600 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met de boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin en houd apart.
  • 2 Giet de aardappels en boerenkool af. Stamp grof met de helft van de pijnboompitten, de helft van de hamreepjes, de mascarpone, de pesto en de gedroogde tomaten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de stamppot met de rest van de pijnboompitten en hamreepjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak.

bereidingstip

Vervang de mascarpone in dit recept door zachte geitenkaas. . Voeg een scheutje balsamicoazijn toe aan de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 46 gram