-
1
Boen de citroenen schoon (of gebruik biologische citroenen) en snijd 6 citroenen in dikke plakken.
-
2
Schep een laagje grof zeezout in een brandschone glazen pot en leg hier 1 takje tijm en een laag citroenplakken op. Bestrooi met zeezout, 1 takje tijm en vervolg met nog een laag citroen. Strooi weer wat zeezout erover en maak zo verder lagen met tijm en citroen. Druk goed aan.
-
3
Pers de overige citroen uit en giet dit sap in de pot. Vul eventueel aan met gekookt afgekoeld water tot alles onder staat. Sluit de pot af en zet minimaal 1 maand voor gebruik weg op een koele en donkere plaats. Bewaar eenmaal geopend tot circa 6 maanden in de koelkast.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
0 kcal |
vet |
0 gram |
verzadigd vet |
0 gram |
koolhydraten |
0 gram |
eiwit |
0 gram |