gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Ingemaakte citroen

Ingemaakte citroen

ingrediënten


20 min
1 bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

7 citroenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

glazen pot

  • 1 Boen de citroenen schoon (of gebruik biologische citroenen) en snijd 6 citroenen in dikke plakken.
  • 2 Schep een laagje grof zeezout in een brandschone glazen pot en leg hier 1 takje tijm en een laag citroenplakken op. Bestrooi met zeezout, 1 takje tijm en vervolg met nog een laag citroen. Strooi weer wat zeezout erover en maak zo verder lagen met tijm en citroen. Druk goed aan.
  • 3 Pers de overige citroen uit en giet dit sap in de pot. Vul eventueel aan met gekookt afgekoeld water tot alles onder staat. Sluit de pot af en zet minimaal 1 maand voor gebruik weg op een koele en donkere plaats. Bewaar eenmaal geopend tot circa 6 maanden in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram