uitdagend
60 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Indonesische lemper met kip

Indonesische lemper met kip

ingrediënten


60 min
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 kipkarbonades
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel laospoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

500 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg folie op het werkvlak en schep 2 eetlepels rijst erop. Vouw het folie erover en duw de rijst plat.
  • 2 Trek het folie weer terug en schep een lepel van de kip op de rijst. Schep hier wat bosui op en rol de rijst met behulp van het folie op over de vulling.
  • 3 Draai de folie er strak omheen en maak zo nog 7 rolletjes. Stoom de rolletjes in folie voor gebruik circa 5 minuten afgedekt in een vergiet boven een laagje kokend water.
  • 4 Neem de lemper uit het folie en leg ze op een schaal. Bestrooi met de rest van de bosui. Klop de ingrediënten voor de dip los met 2 eetlepels water en serveer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 16 gram