4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Indische gehaktballetjes

Indische gehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kokosolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
1 theelepel serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipgehakt

  • 1 Meng het gehakt met de ui, knoflook, rode peper, serehpoeder (citroengras), gember, maizena en ketjap. Rol er balletjes van circa 3 cm van. Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Meng voor de saus de ketjap met de sambal. Serveer de balletjes met de saus. Lekker met nasi goreng.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram