4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase pilav

Indiase pilav

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 kardemompeulen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Bak de rijst mee tot de korrels glanzen.
  • 2 Voeg het kaneelstokje, de sinaasappelrasp, kardemom en bouillon toe en kook zachtjes 12 minuten of volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 3 Neem de pilav van de warmtebron en laat nog 5 minuten staan. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 4 Verwijder de peulen en het kaneelstokje uit de pilav en strooi de amandelen voor het serveren over de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 6 gram