4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase linzensoep

Indiase linzensoep

ingrediënten


50 min
4 personen
1 handje verse koriander
250 gram yoghurt

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de gember, ui, knoflook en specerijen circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de gepelde tomaten, rode peper en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en kook op een lage stand in circa 35 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soep en laat slinken.
  • 4 Serveer de soep met een schep yoghurt en bestrooi met de koriander.

wijnadvies

Carlomagno Grillo-Chardonnay


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate