4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase gefrituurde bloemkool

Indiase gefrituurde bloemkool

ingrediënten


35 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

10 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

120 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de bloemkool circa 5 minuten. Giet af en dep de roosjes droog. Meng de bloem met de paprikapoeder en maizena. Giet al roerend 250 ml water erbij.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 175ºC. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verhit 2 eetlepels van de frituurolie en bak de knoflook, gember en ui 4 minuten. Voeg de paprika, sojasaus, ketchup, azijn en suiker toe en bak 2 minuten. Pureer de saus eventueel. Voeg de bloemkool toe aan de saus en bestrooi met de bosui. Serveer met de naan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 21 gram