4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

ingrediënten


10 min
4 personen
4 eetlepels seroendeng

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

750 gram kippenvleugels

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet de kippenvleugels af door een zeef en vang de marinade eventueel op (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos).
  • 2 Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat. Maal er wat chilipeper en zout over, besprenkel met de olie en meng met de handen goed door elkaar. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Schud ze even om en rooster nog circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
  • 4 Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
  • 5 Lekker met een dip van ketjap, chili- of satésaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 35 gram