-
1
Kook de krieltjes in circa 20 minuten gaar. Verhit intussen 2 eetlepels boter en bak hierin de sjalotten glazig.
-
2
Voeg de wijn toe en kook in 7 minuten in. Neem de pan van de warmtebron, voeg de room en 2 theezakjes toe en laat 10 minuten trekken.
-
3
Zet intussen van de overige thee een grote pot (circa
1,5 liter) thee. Verwarm de oven voor op 120ºC.
-
4
Leg de tilapiafilets in een grote ovenschaal en giet de hete thee erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de vis circa 7 minuten in de oven, controleer of de filets dan gaar zijn.
-
5
Verwijder de theezakjes uit de saus en zeef de saus eventueel. Verwarm de saus op een lage stand en voeg blokje voor blokje al roerend de rest van de boter toe.
-
6
Verdeel de krieltjes over borden en bestrooi met de peterselie en zout. Leg de gepocheerde tilapia ernaast en giet een paar eetlepels van de saus over de vis.
-
7
Serveer met de rest van de saus. Lekker met een groene salade met dille en bieslook.
bereidingstip
Gebruik voor dit recept ook eens groene thee met jasmijn in plaats van jasmijnthee.