4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten In de oven geroosterde groenten

In de oven geroosterde groenten

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels diepvriestijm
2 eetlepels verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de paprika's tweemaal in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de venkelknollen tweemaal in de lengte door. Leg alle gesneden groenten in een kom en giet de olijfolie erop. Voeg de knoflook toe. Meng goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met een dun laagje olie.
  • 2 Verspreid de groenten over de bakplaat van de oven of leg ze naast elkaar in een ingevette royale vuurvaste schaal. Bestrooi met tijmblaadjes.
  • 3 Rooster de groenten ca. 30 minuten in de oven. Schep ze na 15 minuten even om. Bestrooi ze met grof (zee)zout. Serveer er gegrilde kip, lamskoteletten of lamsbout bij.

wijnadvies

Een verrukkelijk gerecht met een Mediterraan accent. Kies naar keuze voor een rosé de Provence of een jonge Spaanse rode wijn van de tempranillo of garnacha.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 4 gram