4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, brunch, voorgerecht
home recepten IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes

IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

peterselie
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

keukenmachine

  • 1 Snijd het brood in blokjes en bedruppel met water. Laat even staan. Droog de kappertjes tussen keukenpapier. Maal de pistachenoten met de knoflook, peterselie, een snuf zout en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine tot een fijne pasta.
  • 2 Voeg de komkommer en het geweekte brood toe en pureer in een aantal minuten helemaal glad. Giet terwijl de machine loopt 200 ml ijskoud water erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper en klop nog 2 eetlepels olijfolie en de azijn erdoor.
  • 3 Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kappertjes kort, tot ze openknappen. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep ermee. Bestrooi met extra peterselie. Lekker met warm platbrood of pitabroodjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 5 gram