gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Ice cream cookie sandwiches

Ice cream cookie sandwiches

ingrediënten


25 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

1 liter roomijs
30 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

160 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

120 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

taartrooster

ijsbolschep

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een ruime kom de boter met de basterdsuiker, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens het ei, de bloem, het bakpoeder, de cacao en een snuf zout toe en meng tot een glad en dun deeg.
  • 2 Draai 12 balletjes van het deeg en leg deze met genoeg tussenruimte op de bakplaat, de koekjes lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
  • 3 Schep met een (ijs)lepel bollen van het ijs en verdeel steeds tussen 2 koekjes. Garneer de zijkanten met gebaksdecoratie en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 8 gram