6 personen
eenvoudig
40 min.
brunch, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Huzarensalade

Huzarensalade

ingrediënten


40 min
6 personen
tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreelfilet
4 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 augurken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 krop krulsla

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

8 kleine augurken

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundvlees

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

750 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Doe hetzelfde met de doperwten en de wortel.
  • 2 Klop een dressing van de olie, azijn, zout en peper. Schep de aardappels, doperwten, wortel, vlees, augurken, appel, zilveruitjes, ei en de dressing door elkaar.
  • 3 Scheur de slabladeren iets kleiner en serveer de huzarensalade op de sla. Verdun de mayonaise met de melk en bestrijk de salade ermee.
  • 4 Garneer de salade met augurk, tomaatjes en 2 wijzers van makreel. Leg 12 plakjes ei eromheen en ‘schrijf’ met de ketchup cijfers erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 28 gram