4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht

Hotdogs

ingrediënten


30 min
4 personen
mosterd
tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

6 augurken

dit product is niet beschikbaar

4 pistoletjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tuinkruidendressing
200 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

150 gram worteljulienne
295 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd 1,5 rode ui in halve ringen. Snipper de rest fijn. Breng 5 eetl. azijn, 4 eetl. water, suiker en zout aan de kook. Schenk in een kommetje
  • 2 Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan en bak de worsten op een lage tot middelhoge stand in ca. 15 min. gaar. Keer regelmatig.
  • 3 Snijd intussen de paprika in stukjes en de knoflook uit de pot geroosterde paprika’s fijn. Meng met de gesnipperde ui, rest van de olie en de rest van de azijn in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng voor de salade de wortel met de spitskool en dressing. Zet samen met de gemarineerde ui, paprikasalsa en andere toppings op tafel.
  • 5 Snijd de pistolets aan de bovenkant over de lengte in. Leg in elk broodje een worst en maak af met de gewenste toppings.

bereidingstip

In plaats van braadworsten met spek kun je ook runderbraadworsten, chipolata, knakworsten of vega worsten gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 26 gram