4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Hot chili kip

Hot chili kip

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

bakplaat

  • 1 Pureer de ingrediënten voor de marinade glad en fijn. Schep twee derde ervan door de kip en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Kook de rijst. Kook de sperziebonen in circa 12 minuten beetgaar.
  • 3 Neem de kip uit de marinade en voeg deze marinade toe aan de achtergehouden marinade. Rooster de kip in de ovenschaal of op de plaat 12-15 minuten niet te dicht onder de ovengrill (of aan spiesen op de barbecue) en keer tussendoor een keer om.
  • 4 Verhit de marinade goed en giet deze voor het serveren als een saus over de kip. Bestrooi de hot chili kip met de peterselie en rode peper. Serveer met de rijst en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 43 gram