- 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout, peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika’s toe en bak 2 minuten.
- 2 Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij.
- 3 Voeg de paprika en tomaat toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur, tot het vlees zacht is.
- 4 Kook de aardappelblokjes intussen in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- 5 Kneed van de bloem met het ei en een snufje zout een soepel en zacht deeg. Vorm er kleine bolletjes van en kook ze 3 minuten in water gaar.
- 6 Voeg de aardappelblokjes en deegballetjes toe aan de soep en warm ze even mee.
bereidingstip
Schep voor het serveren 1 eetlepelzure room of crème fraîche op de soep.. Vervang 100 gram van het vlees in dit recept door magere gerookte spekreepjes.