4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

ingrediënten


20 min
4 personen
150 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

150 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

600 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
  • 2 Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg versgemalen peper, paprikapoeder en de vleesblokjes toe en braad dit 2 minuten aan.
  • 3 Verwarm de kippenbouillon en giet deze op het vlees zodat dit net onder staat. Breng aan de kook en laat daarna 1,5 uur zachtjes stoven.
  • 4 Schep daarna de paprika's en de tomaten erdoor en laat de goulash nog 30 minuten met deksel schuin op de pan zachtjes garen.
  • 5 Schep de chorizoreepjes met de yoghurt door de goulash. Verwarm nog even zonder te koken. Voeg zout naar smaak toe. Serveer er witte rijst of zilvervliesrijst bij.

wijnadvies

Bij dit stevige gerecht past een volle, kruidige rode wijn: rode Spaanse Cariñena DO, Chileense cabernet sauvignon-merlot of Australische shiraz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 41 gram