- 1 Schil voor 4 porties 600-800 gram aardappels en snijd in dikke frieten. Was de frieten een paar keer in koud water om overtollig zetmeel eraf te spoelen. Droog daarna goed op een schone theedoek.
- 2 Verhit de arachideolie in een (frituur)pan tot 140ºC. Bak de frieten in niet te grote porties voor tot ze lichtgeel zijn. Neem uit het vet, schud goed droog en laat uitgespreid uitlekken.
- 3 Klop met een garde de bloem tot een glad beslag met het bier of mineraalwater en het ei. Voeg een snufje zout en paprikapoeder toe en laat een paar minuten rusten.
- 4 Verhoog intussen de temperatuur van de olie tot 180°C. Frituur de frieten nogmaals in porties tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat goed uitlekken en serveer direct.
- 5 Verhit een laag arachideolie in een hoge pan tot 180ºC. Haal met een vork de uienringen door het beslag en laat ze rustig in de olie glijden. Frituur in enkele minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
- 6 Meng de ingrediënten voor de burgersaus en breng op smaak met peper.