eenvoudig
20 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Hollandse wentelteefjes met walnotenstroop

Hollandse wentelteefjes met walnotenstroop

ingrediënten


20 min
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter schenkstroop
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met de melk, vanillesuiker, suiker en kaneel. Week de sneetjes brood in dit mengsel.
  • 2 Verwarm de helft van de boter met de basterdsuiker en stroop. Schep de walnoten erdoor.
  • 3 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Serveer met de walnotenstroop.

bereidingstip

Vervang de walnotenstroop in dit recept door crème fraîche met honing.. Neem rozijnenbrood of suikerbrood in plaats van witbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 11 gram