4 personen
nagerecht/gebak
home recepten Hollandse tarte tatin met stoofperen

Hollandse tarte tatin met stoofperen

ingrediënten


4 personen
1 ei (losgeklopt)
8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
400 gram stoofperen (afgekoeld)
50 gram boter
100 gram suiker

benodigdheden

1 lage taartvorm (ingevet)

  • 1 Verwarm de boter en suiker, tot de suiker is opgelost en laat goudbruin karamelliseren. Giet de karamel in de taartvorm en laat het afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de stoofperen in gelijke partjes en verdeel ze dakpansgewijs over de karamel.
  • 3 Druk alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg losjes op de peren en druk de overhangende randen deeg naar binnen tussen de peren en de rand van de vorm.
  • 4 Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer dan met behulp van een platte schaal voorzichtig om.
  • 6 Serveer (lauw)warm met geklopte slagroom of vanille-ijs.